Na ozdobu
- fík
- hroznové víno
Na krém
- šlehačka 250 ml
Head
- vlašské ořechy 50 g
Na krém
Head
- vejce 2
- prášek do pečiva 1/2 ML
- jedlá soda 1/2 ML
- muškátový květ
- himalájská sůl
- citronová kůra 1 ML
- grand marnier 2 PL
Postup přípravy
Vejce si vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Mouku si s práškem do pečiva a jedlou sodou důkladně prosejeme. Do vyšlehaných vajíček přidáváme postupně olej. Poté přidáme prosátou směs, skořici, muškátový květ, sůl, citrónovou kůru, a nakonec mrkev a ořechy. Hotové těsto rozlijeme do dortové formy (dno vyložené pečicím papírem a boky vymazané máslem) o velikosti cca 18 cm. Pečeme na 180 °C cca 40 minut. Mezitím si připravíme krém. V robotu vymícháme tvaroh s mascarpone, vanilkovým extraktem a cukrem, poté přidáme šlehačku a šleháme do husté pěny. Vychladlý korpus si prořízneme napůl a pokapeme Grand Marnier. Spodní díl promažeme cca ⅓ krému, zbytek použijeme nahoru a kolem dortu.