Head
- tuk 150 g
- hladká mouka 150 g
- vejce 6 ks
Krém
- žloutek 2
- vanilkový cukr 1
- cukr 150 g
- máslo
- rum
Postup přípravy
- Dáme vařit čtvrt litru vody a tuk, přidáme špetku soli a do vroucí vody zamícháme mouku a chvíli vaříme. Do vlažné směsi postupně vmícháme šest vajec, rozdělíme ho na polovinu a na 180°C pečeme dvě placky po dobu 15 minut.
- Na krém si připravíme mléko, vanilkový pudink, mouku, žloutky a cukry. Uvaříme kaši, do které po vychladnutí zašleháme kus másla a malý panák rumu. Tuto směs poté natřeme mezi dva pláty upečeného těsta a dáme ztuhnout do lednice. Nakonec nakrájíme na kousky a před podáváním ozdobíme šlehačkou a čokoládou.