Piškot
- cukr 200 g
- voda 4 PL
- žloutek 4
- bílek 4
- polohrubá mouka 125 g
- jedlá soda 1/2 ML
Krém
- mléko 250 ml
- hladká mouka 2,5 PL
- máslo 125 g
- moučkový cukr 125 g
- vanilkový cukr 1
Postup přípravy:
Piškot
- Vyšleháme bílky, přidáme ostatní ingredience.
- Dáme péct na 180 °C na 15 minut.
Krém
- Smícháme mléko a mouku. Dáme vařit, postupně promícháváme, dokud směs nezhoustne.
- Směs dáme chladit. Zvlášť do misky si dáme máslo, vyšleháme do bílé konzistence, přidáme moučkový cukr, vyšleháme. Postupně přidáme ochlazenou směs z mléka a mouky. Vyšleháme a máme hotovo.
Autor receptu: Ljudmyla Bank-Bedej