Lososový tatarák
- uzený losos 200 g
- čerstvý sýr (nebo zakysaná smetana) 1 balení
- hrubozrnná hořčice 1 lžička
- citronová šťáva z půlky citronu
- šalotka dle chuti
- kopr dle chuti
- olej dle potřeby
- sůl dle chuti
Zeleninový tatarák
- mrkev 2 kusy
- celer kousek
- petržel 1 kus
- mleté ořechy 1 lžička
- strouhaný sýr dle chuti
- olivový olej 1 lžíce
- sladká paprika dle chuti
- kečup (nebo protlak) dle chuti
- tabasco dle chuti
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Postup
- Lososový tatarák: Lososa a šalotku nakrájíme nadrobno, smícháme s ostatními ingrediencemi a dáme vychladit.
- Zeleninový tatarák: Zeleninu nastrouháme, vše smícháme dohromady a dochutíme dle libosti.
- Domácí bagetky: Z vody, cukru, trochy mouky a droždí uděláme kvásek. Přidáme mouku, olej, sůl a vypracujeme těsto. Ihned tvoříme bagetky, dáme na plech s pečícím papírem a necháme cca 15 minut kynout. Potřeme vodou a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C cca 20 minut.
Autor receptu: Klára Zahrádková