Knedlíčky
- máslo 40 g
- strouhanka 70 g
- vejce 2 ks
- muškátový oříšek
- petržel
- libeček
Polevka
- pepř 8 ks
Postup přípravy
Kuřecí skelety umyjeme, vložíme do velkého hrnce, zalijeme třemi litry vody, přidáme všechny ingredience a přivedeme k varu a sbíráme všechnu pěnu, která se utvoří. Vaříme na mírném plamení asi hodinu a půl.
Mezitím si připravíme knedlíčky. Rozpustíme máslo, vše dohromady smícháme v misce, přidáme posekané bylinky, uhněteme těsto a ve tvaru koule necháme odpočinout v lednici 20 minut. Poté tvarujeme z těsta knedlíčky o průměru cca 1,5- 2 cm.
Když je vývar hotový, přecedíme ho, pokrájíme si do něj nově čerstvou zeleninu a opět uvedeme k varu. Pak vhodíme knedlíčky, které vaříme asi minutu, vypneme sporák a přiklopíme poklicí. Mezitím obereme a pokrájíme maso, které nakonec vrátíme do polévky.