Suroviny
- kuřecí stehno 4
- kuřecí vývar 1 l
- olivový olej
- červené papriky 4
- slanina 100 g
- cibule 2
- bobkový list 3
- česnek 2
- rajský protlak 3 PL
- krupicový cukr 2 PL
- sladká paprika
- jablečný ocet 2 PL
- smetana na vaření 200 ml
- naložené jalapeňos
- maldonská sůl
- těstoviny
Postup přípravy
- Maso zatáhneme v hrnci, vyndáme a dáme stranou. Ve stejném hrnci orestujeme slaninu, cibuli, bobkový list. Dvě papriky si dáme péct do trouby (250 °C), zbylé dvě si nakrájíme na malé kousky a přidáme k základu na omáčku, orestujeme. Přidáme česnek. Přidáme rajský protlak, cukr, sladkou papriku, orestujeme. Dále přidáme jablečný ocet a vývar. Vložíme zpět kuře a pomalu vaříme (cca 1 hodinu).
- Papriky vyndáme z trouby, zapaříme a oloupeme. Šťávu uschováme, nesmí být spálená. Maso vyjmeme z omáčky. Přilijeme smetanu, šťávu z paprik a vyndáme bobkové listy a rozmixujeme. Omáčku můžeme propasírovat. K pečeným paprikám přidáme nasekané jalapeňos, zakápneme olivovým olejem, osolíme uzenou maldonskou solí.
- Uvařené maso obereme z kostí a prohřejeme v hotové omáčce. Kuřecí kůži nakrájíme na drobné kousky a smažíme do křupava. Osolíme. Na talíř dáváme maso s omáčkou, kousky pečených paprik s jalapeňos, těstoviny a kuřecí škvarky.