Suroviny
- mouka 250 g
- mléko 350 ml
- vejce 2
- sůl ¼ ML
- jedlá soda ½ ML
- kakao 20 g
- čokoláda 60 g
- tvaroh 600 g
- arašídové máslo 8 ML
- malina 240 g
Postup přípravy
- Nejprve si připravíme arašídový krém. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a následně ji necháme vychladnout do polotekuté konzistence (potrvá to přibližně 3 minuty). Poté čokoládu důkladně vyšleháme s tvarohem a práškovým arašídovým máslem. Výsledný krém dáme zatím stranou. Rozehřejeme vaflovač s nepřilnavým povrchem plotýnek. Poté si nachystáme připravené těsto na vafle a za stálého šlehání ho postupně nalijeme na plotýnky – množství vaflí, na které těsto vystačí, závisí na typu vašeho vaflovače, obecně se však jedná o jednu větší vafli nebo několik menších. Pomocí špachtle těsto rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše plotýnek, vaflovač zavřeme a pečeme cca 3 minuty (nebo podle zkušenosti s vaším vaflovačem).
- Výsledné množství upečených vaflí rozdělíme napůl a mezi jednotlivé poloviny namažeme všechen připravený arašídový krém. Nakonec vše posypeme čerstvými malinami a podáváme.