Suroviny
Postup přípravy
- Naporcujeme si kachnu, osolíme, vložíme do pekáče a okmínujeme. Podlijeme vývarem, přidáme lžíci domácího sádla a pečeme do křupava. Na přípravu knedlíků uvaříme brambory, osolíme, a když jsou měkké, vyndáme je na vál a rozšťoucháme.
- Přidáme celé vejce a celou dětskou krupičku, zapracujeme těsto na knedlík, a připravíme menší hromádky, ze kterých tvarujeme knedlíčky. Knedlíčky vaříme v horké vodě 20–25 minut.
- Do dalšího kastrolu vložíme sádlo, na kterém si orestujeme cibulku do zlatova. Přidáme červené zelí, osolíme, přidáme kmín a na mírném plamenu vaříme do měkka. Zelí je potřeba podlévat, aby se nám nepřipálilo. Na závěr zahustíme máslovou jíškou.
Autor receptu: Ivana Křížová