Head
- jehněčí hřbet 1 kg
Head
- mascarpone 200 g
- hrášek 50 g
- máslo 1 lžíce
- olivový olej None
- dijónská hořčice None
- sůl None
- pepř None
Postup přípravy
Do mixéru nasypeme strouhanku, přidáme hladkolistou petržel, mátu, tymián, rozmarýn, česnek a nastrouhaný parmezán, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a rozmixujeme. Troubu předehřejeme na 200°C. Jehněčí hřbet očistíme a odblaníme. Maso osolíme, opepříme a na pánvi na olivovém oleji zprudka orestujeme ze všech stran. Maso pečeme 10-15 minut dle velikosti. Maso vyjmeme a několik minut necháme odpočinout. Maso potřeme dijonskou hořčicí a obalíme v připravené bylinkové směsi, dáme na pět minut zapéct do trouby vyhřáté na 120°C. Kozí sýr ušleháme se smetanou a dle chuti vmícháme pár lžiček mascarpone.
Předem uvaříme červenou řepu. Oloupané brambory uvaříme do měkka a rozšťoucháme. Do brambor vmícháme teplé máslo, smetanu zredukujeme na polovinu a vmícháme, aby vznikla hladká konzistence. Uvařenou řepu rozmixujeme a lžící řepy obarvíme bramborové pyré, osolíme, opepříme.
Hrášek krátce podusíme na másle s mátou a při servírování ozdobíme.