Suroviny
- jablko
 - listové těsto
 - mascarpone 250 g
 - ricotta 250 g
 - vanilkový lusk 1
 - vlašský ořech 100 g
 - máslo 125 g
 - hladká mouka 100 g
 - žloutek 25 g
 - smetana 250 ml
 - mléko 200 ml
 - citron 1
 - vanilkový cukr
 - třtinový cukr 5 PL
 
Postup přípravy
- Vytvoříme drobenku z oříšků, másla a mouky. Vytvarujeme kolečka pomocí zdobítka a pečeme 15–20 minut na 180 °C. Vymícháme krém z mascarpone, ricotty, vanilkového cukru a kůry z citronu. Vykrojíme stejně velká kolečka listového těsta a pečeme dozlatova.
 - Vanilkový krém: Necháme projít varem smetanu, mléko a vanilkový lusk. Vyšleháme žloutky s cukrem. Po vychladnutí mléčné tekutiny smícháme a na mírném plamenu mícháme do zhoustnutí. Naložená jablka nastrouháme.
 - Servírujeme poskládané následovně: Teplý vanilkový krém, upečená drobenka, kolečko z listového těsta, bílý krém, jablka, drobenka.