Suroviny
- jablko
- listové těsto
- mascarpone 250 g
- ricotta 250 g
- vanilkový lusk 1
- vlašský ořech 100 g
- máslo 125 g
- hladká mouka 100 g
- žloutek 25 g
- smetana 250 ml
- mléko 200 ml
- citron 1
- vanilkový cukr
- třtinový cukr 5 PL
Postup přípravy
- Vytvoříme drobenku z oříšků, másla a mouky. Vytvarujeme kolečka pomocí zdobítka a pečeme 15–20 minut na 180 °C. Vymícháme krém z mascarpone, ricotty, vanilkového cukru a kůry z citronu. Vykrojíme stejně velká kolečka listového těsta a pečeme dozlatova.
- Vanilkový krém: Necháme projít varem smetanu, mléko a vanilkový lusk. Vyšleháme žloutky s cukrem. Po vychladnutí mléčné tekutiny smícháme a na mírném plamenu mícháme do zhoustnutí. Naložená jablka nastrouháme.
- Servírujeme poskládané následovně: Teplý vanilkový krém, upečená drobenka, kolečko z listového těsta, bílý krém, jablka, drobenka.