Suroviny
- jablka 3
- vejce 2
- mléko 1,5-2 hrnky
- cukr krupice 1/2 hrnku
- hladká mouka 2 hrnky
- mletá skořice 1 ML
- vanilkový cukr 1
- rum
- sůl
Tvarohový krém
- měkký tvaroh 1 vanička
- žloutek 1
- moučkový cukr 1 PL
- smetana ke šlehání 1/2 kelímku
Postup přípravy
- Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku, skořici, nastrouhaná jablka a prášek do pečiva. Těsto necháme půl hodiny odpočinout. Smažíme v lívanečníku na malém množství oleje po obou stranách do zlatova.
- Při podávání pocukrujeme moučkovým cukrem a přidáme tvarohový krém (ingredience vyšleháme dohromady).
Autor receptu: Helena Shejbalová