Suroviny
- houby 2-3 hrsti
- rohlík 6
- vejce 3
- cibule 1
- mléko 300 ml
- pšeničná krupice 1 PL
- máslo
- strouhanka
- anglická slanina 200 g
- drcený kmín
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Pokrájené houby podusíme společně s nadrobno nakrájenou cibulí, trochou soli a kmínu na sádle doměkka a necháme vychladnout. Kdo má rád maso, přidá 200 g uzeného masa nebo anglickou slaninu. Rohlíky nakrájíme na menší kostičky a namočíme ve větší míse do mléka. Až vytvoří kaši, přidáme rozšlehané žloutky, vychladlé podušené houby, krupici, trochu soli a pepře.
- Dochutíme majoránkou, případně na kostičky nakrájeným uzeným masem. Vše důkladně promícháme. Vyšleháme z bílků tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi. Směs rozprostřeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180–190 °C dozlatova zhruba 35 – 45 minut, záleží na typu trouby.
Autor receptu: Helena Shejbalová