Játrové knedlíčky
- drůbeží játra 200 g
- strouhanka 50 g
- máslo 50 g
- vejce 1
- česnek 5
- majoránka 1 PL
Head
- kořenová zelenina 200 g
Játrové knedlíčky
Postup přípravy
- Před přípravou vlastní polévky si dáme maso a kosti asi na 20 minut do trouby předehřáté na 220 °C. Následně si toto vše přendáme do velkého hrnce.
- Játrové knedlíčky: Oloupeme si česnek a prolisujeme ho. Játra zbavíme bílých částí a blanek. Nahrubo je rozmixujeme nebo umeleme. Dáme je do mísy, přidáme vejce, máslo, česnek, majoránku, kterou do jater promneme v dlaních, dobře osolíme a opepříme čerstvým mletým pepřem a vše promícháme. Těsto zahustíme strouhankou, důkladně promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Těsto nám během této doby zhoustne. Na stole posypaném strouhankou vyválíme z játrového těsta váleček, nakrájíme ho na stejně velké kousky, z nichž pak navlhčenýma rukama tvarujeme knedlíčky. Dáme si vařit osolenou vodu, do které, až začne vřít, vkládáme hotové knedlíčky. Vaříme na středním ohni zhruba 4 minuty (podle toho, jak jsou velké), dokud uvařené knedlíčky nevyplavou na povrch. Uvařené knedlíčky vyjmeme plochým sítem a dáme zchladit do studené vody.