Domácí nudle
- hrubá mouka 130 g
- vejce 1
Játrové knedlíčky
Head
Játrové knedlíčky
Head
Postup přípravy
- Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce spolu s připravenou kořenovou zeleninou. Vaříme na mírném ohni 2,5–6 hodin, dle časových možností (čím déle, tím lépe). Hotový přecezený vývar dochutíme solí, pepřem – kdo chce, může přidat bujon.
- Játrové knedlíčky: Játra pomeleme, přidáme vejce a koření. Strouhanku přidáme podle potřeby, těsto musí držet pohromadě, ale nesmí být tuhé. Vaříme zvlášť v osolené vodě.
- Domácí nudle: Mouku prosejeme na vál, uděláme důlek, vyklepneme vejce a od středu promícháme. Přidáme lžíci vody a hněteme rukama. Těsto si rozdělíme na polovinu a každou velice tence rozválíme. Pořád podsypáváme moukou, aby se těsto nelepilo a bylo pořádně suché. Placky necháme oschnout a po deseti minutách obrátíme. Placku nakrájíme na široké pruhy, ty poklademe na sebe a ostrým nožem krájíme vlasové nudle. Nudle rozprostřeme na vál a necháme doschnout.