Guláš
- hovězí maso 1 kg
Chleboráčky
- mléko 1 hrnek
Guláš
Chleboráčky
- cibule 1
Guláš
- protlak 1 PL
Chleboráčky
Postup přípravy
- Omyté maso rozkrájíme na stejně veliké kousky, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na sádle či omastku dozlatova. Poté přidáme maso a po všech stranách ho osmahneme. Přisypeme mletou papriku, protlak, sójovou omáčku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme pivem (pozor, ať se nespálí paprika). Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podléváme vodou. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody. Mezitím si na pánvi s olivovým olejem orestujeme papriku na proužky, kterou posypeme kořením na zeleninu. Když je maso měkké, přidáme orestovanou měkkou papriku, dle potřeby guláš ještě zahustíme.
- Chleboráčky: Chleba i s kůrkou natrháme a zvlhčíme mlékem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce a koření. Smažíme na oleji z obou stran.