Suroviny
- králík 1 ks
- cibule
- hovězí maso 1.5 kg
- mléko 500 ml
- sůl
- nové koření
- slanina 200 g
- cibule 2-3 ks
- olej
- bobkový list
- maggi
- pepř
- worchestrová omáčka
- brambory 2 kg
- máslo 1 ks
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme worcester, maggi, olej a dáme odležet na 24 hodin. Poté rozpálíme olej v hrnci, maso obalíme v hladké mouce a necháme zatáhnout. Nakrájíme si cibuli, maso vyndáme a ve výpeku osmažíme cibuli. Když je už dozlatova, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a zpět vložíme maso, nove kořeni, bobkový list, zalijeme troškou vody a necháme dusit doměkka.
- Oloupeme (oškrábeme) brambory, osolíme a dáme vařit. Po uvaření scedíme, rozmixujeme, přidáme máslo a horké mléko, podle chuti dosolíme.