Suroviny
- hovězí kýta 1 kg
- cibule 4
- mletá sladká paprika 1 PL
- mletá pálivá paprika špetka
- červená paprika 1
- zelená paprika 1
- uzené maso
- dýně Hokkaidó
- sůl
- pepř
Na knedlíky
- hrubá mouka 500 g
- polohrubá mouka 100 g
- rohlík 3
- vejce 2
- droždí 1/2
- sůl
Postup přípravy
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova, poté přidáme mleté papriky. Dále přidáme na kostky nakrájené maso, pomícháme a přidáme na nudličky nakrájené papriky, osolíme a přidáme větší kousek uzeného pro vůni.
- Dýni Hokkaidó vaříme místo masa pro vegetariány. Až dýně bude měkka zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Povaříme cca 10 minut.
Domácí houskový knedlík
- Do mísy dáme trochu mouky, soli, půl sklenky teplé vody a droždí, zamícháme. Přidáme nakrájené rohlíky na kostičky, na to 2 vejce, osolíme a postupně dosypáváme mouku tak, aby se těsto nelepilo. Přikryjeme utěrkou a dáme do tepla kynout.
- Po vykynutí dáme na sporák hrnec s vodou – do půlky, mezitím uděláme dvě šišky knedlíků a než se začne voda vařit, šišky ještě vykynou. Dáme je do hrnce na 20 minut. Poté knedlíky vyndáme, propícháme vidličkou, aby vyšla pára a nakrájíme je nití.
Autor receptu: Jana Bujárková