Poleva
- cukr 3 hrnek
Korpus
Kokosové kuličky
- mandle 1/4 kg
Korpus
- dětská krupička 1 kg
Poleva
- voda 2 hrnek
Korpus
- jogurt 500 g
Kokosové kuličky
- kokos 500 g
- kondenzované mléko 2 plechovka
Poleva
- citron 2-3 kapka
Korpus
- jedlá soda 1 lžička
Kokosové kuličky
- kakao 4 lžíce
Poleva
- růžová voda 2 lžička
Poleva
- květová voda 2 lžička
Korpus
- mandle
- tahini
Postup přípravy
- Smícháme dohromady hrubou krupici, trochu másla, jogurt, cukr, sodu – pracujeme ručně! Těsto by nemělo byt ani řídké, ani tuhé, plech pomažeme tahini pomazánkou a přidáme těsto, necháme odpočinout až dvě hodiny. Ještě před pečením pokrájíme na čtverce, ozdobíme mandlemi a pistáciemi, které jsme předtím namočili ve vodě, a dáme péct na půl hodiny na 250 °C.
- Mezitím si připravíme polevu: Do hrnce dáme cukr, vodu a vaříme, přidáme 2–3 kapky citronu, růžovou a květovou vodu. Po upečení zalijeme harisou a necháme nasáknout, trvá to asi 20 minut.
- Kokosové kuličky: Připravíme bílé a tmavé kuličky, kdy do tmavých navíc přidáme kakao pro barvu. Plechovku kokosového mléka smícháme s kokosem, poté vždy vezmeme jednu mandli, kterou obalíme v kokosu a vytvoříme kuličku, kterou ještě následně obalíme v kokosu a poté necháme ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.