Postup přípravy
- Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme všechny mokré ingredience, poté suché a lehce zašleháme do hladkého těsta. Pečeme na 170 °C cca 45 minut. Fialková ganache: Vše vložíme do plastové mísy a po třiceti sekundách a postupném míchaní zahříváme v mikrovlnce, dokud se vše nespojí v hladký krém. Teplota by neměla přesáhnout 50 °C.
- Krém: Do mixéru vložíme sýr a šlehačku, přidáme 3–5 lžic cukru dle chuti a vyšleháme hladký krém. Rozdělíme jej na 1/3 a 2/3. Do 1/3 vmícháme borůvkovou pastu, do 2/3 vmícháme fialkovou pastu. Korpus 2x prořízneme, naneseme první vrstvu borůvkového krému a přidáme čerstvé borůvky.
- Druhou vrstvu promažeme fialkovým krémem. Celý dort obmažeme fialkovým krémem a polijeme bílou ganache s fialkovou pastou. Dozdobíme sušenými květy fialky a pistáciemi. Dort je lepší druhý den, když se uleží.