Hlavní
- kuřecí maso 2 ks
- kuřecí maso 2 ks
Polévkové nudle
- vejce 1 ks
Hlavní
Postup přípravy
- Do hrnce dáme kuřecí skelety, stehna a jednu oloupanou cibuli. Zalijeme vodou, přidáme bobkové listy, po pěti kuličkách nového koření a černého pepře, sůl a vaříme. Když je maso měkké, odstavíme hrnec z tepelného zdroje, do vývaru přidáme bílek a po chvíli scedíme. Do hotového vývaru vrátíme obrané a nakrájené kuřecí maso, polévku přivedeme opět k varu, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, po 2-3 minutách odstavíme, nasypeme nadrobno nasekanou zelenou petržel a pod poklicí necháme propařit. V závěru přidáme zvlášť uvařené nudle.
- Polévkové nudle: Z hrubé osolené mouky, vejce a jednoho vaječného žloutku vypracujeme tuhé těsto, vyválíme placku, kterou necháme proschnout. Nakrájíme pruhy (cca 4-5 cm), které naskládáme na sebe a poté nakrájíme 2 mm široké nudle. Ty rozprostřeme např. na čistou utěrku a necháme doschnout.