Suroviny
- vejce 4
- cukr krystal 4 PL
- polohrubá mouka 4 PL
- mleté vlašské ořechy 100 g
- olej 2 PL
Krém 1
- máslo 3/4
- mléko 500 ml
- vanilkový pudink 1
- cukr
- vanilkový cukr 1
- kaštanové pyré 1/2 kostky
Krém 2
- šlehačka 1
- bílá čokoláda 1
- ostružinový sirup 1 PL
Poleva
- želatina 2 ML
- borůvkový kompot 250 ml
Postup přípravy
- Vejce vyšleháme do pěny a přidáme ostatní ingredience. Pečeme 15–20 minut při 180 °C. Vychladlý korpus nakrájíme. Pláty pokapeme rumem a natřeme rybízovou marmeládou.
- Na první krém uvaříme pudink, utřeme máslo a přidáme kaštanové pyré.
- Na druhý krém uvaříme a necháme vychladit do druhého dne. Vyšleháme a přidáme velkou lžíci sirupu.
- Želatinu necháme s kompotem 10 minut nabobtnat a pak ji zahřejeme na 60 °C. Vychladlou ji nalijeme na dort.
Autor receptu: Ludmila Malinová