Suroviny
- kuřecí játra 500 g
- cibule 4-5
- česnek 4 stroužky
- červené víno 200 ml
- smetana 200 ml
- worcesterová omáčka 1 PL
- sójová omáčka 1 PL
- sušené houby hrst
- paprika (sterilovaná) 1
- máslo 1/2
- tymián
- sůl
- pepř
Domácí bageta
- hladká mouka 600 g
- voda 340 ml
- kvasnice 1
- olivový olej 50 ml
- cukr 1 PL
- sůl 10 g
Postup přípravy
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, játra a za restujeme. Poté zalijeme červeným vínem a 100 ml smetany ke šlehání, přidáme tymián, worcester, sójovou omáčku, osolíme a opepříme. Dusíme doměkka.
- Před koncem přidáme hrst sušených brusinek a pokrájenou kapii. Nakonec vše rozmixujeme, přidáme půlku másla a 100 ml smetany, přepasírujeme a dáme do lednice.
Domácí bageta
- Do mouky uděláme důlek, přidáme cukr, kvasnice, horkou vodu a necháme vzejit kvásek. Poté přidáme olej, zpracujeme a necháme kynout jednu hodinu. Po hodině vyválíme tenkou placku, těsto zarolujeme, vzniknou dvě bagety.
- Dáme je na plech, a ještě hodinu necháme kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut. Během pečení stříkáme vodou.
Autor receptu: Vojtěch Stec