Suroviny
- kuřecí játra 500 g
 - cibule 4-5
 - česnek 4 stroužky
 - červené víno 200 ml
 - smetana 200 ml
 - worcesterová omáčka 1 PL
 - sójová omáčka 1 PL
 - sušené houby hrst
 - paprika (sterilovaná) 1
 - máslo 1/2
 - tymián
 - sůl
 - pepř
 
Domácí bageta
- hladká mouka 600 g
 - voda 340 ml
 - kvasnice 1
 - olivový olej 50 ml
 - cukr 1 PL
 - sůl 10 g
 
Postup přípravy
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, játra a za restujeme. Poté zalijeme červeným vínem a 100 ml smetany ke šlehání, přidáme tymián, worcester, sójovou omáčku, osolíme a opepříme. Dusíme doměkka.
 - Před koncem přidáme hrst sušených brusinek a pokrájenou kapii. Nakonec vše rozmixujeme, přidáme půlku másla a 100 ml smetany, přepasírujeme a dáme do lednice.
 
Domácí bageta
- Do mouky uděláme důlek, přidáme cukr, kvasnice, horkou vodu a necháme vzejit kvásek. Poté přidáme olej, zpracujeme a necháme kynout jednu hodinu. Po hodině vyválíme tenkou placku, těsto zarolujeme, vzniknou dvě bagety.
 - Dáme je na plech, a ještě hodinu necháme kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut. Během pečení stříkáme vodou.
 
Autor receptu: Vojtěch Stec