Suroviny
- sýr (plátkový) 300 g
- čerstvý sýr 2 kusy
- šunka dle chuti
- červená paprika dle chuti
- sůl dle chuti
Domácí bagety
- hladká mouka 400 g
- droždí 25 g
- olej 50 ml
- voda (vlažná) 250 ml
- sůl lžička
Postup
- Sýr rozložíme na plech a rozpustíme v troubě. Čerstvý sýr smícháme s nakrájenou šunkou, přidáme červenou papriku a sůl, zamícháme. Připravenou náplní potřeme plát sýru a zarolujeme.
- Domácí bagety: Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme 10 minut hnětat. Poté vytvarujeme bagetky a necháme 10 minut kynout na plechu. Poté dáme péct do vyhřáté trouby na 230 °C na 10 minut.
Autor receptu: Aneta Říhová