Head
- čokoláda 90 g
Ozdobení
- máta
- malina
Postup přípravy
- Ve vodní lázni rozehřejeme máslo spolu s čokoládou. Pomocí elektrického šlehače s metličkou ušleháme vejce do táhlé pěny. Šleháme i dál, ale po vrchovatých lžících přisypáváme cukr. Vždycky tak po 10–15 vteřinách, dokud tam nebude doporučená hmotnost. Teplou čokoládu s máslem vlijeme do vajec s cukrem. Ručně metličkou pomalu spojíme v hnědou jednobarevnou hmotu. Prosejeme mouku a vmícháme.
- Formičky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Nadávkujeme těsto do vymazaných a vysypaných formiček. Vložíme do vyhřáté trouby (190–200 °C) na požadovanou dobu (6 minut). Poté vyjmeme a necháme pár minut chladnout. Vyklopíme a servírujeme s malinovým coulis. Coulis si připravíme tak, že maliny svaříme s cukrem do zhoustnutí.