Suroviny
- bageta
 - cibule 500 g
 - sýr 100 g
 - bílé víno 2 dcl
 - vývar ( - volitelné ) 700 ml
 - máslo 50 g
 - hladká mouka
 - bobkový list 2
 - černý pepř
 - kmín
 - sůl
 
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Máslo rozpustíme v hrnci a cibuli osmažíme. Smažíme pomalu a dlouho, asi 20 minut. Cibule by měla mít hnědou barvu. Usmaženou cibuli posypeme moukou a zamícháme. Přidáme víno a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Vše zalijeme vývarem. Polévku ochutíme solí, pepřem, kmínem a bobkovými listy. Polévku vaříme pozvolna asi 30 minut. Bagetu nakrájíme na kolečka a opražíme na pánvi dozlatova. Sýr nastrouháme najemno. Polévku podáváme s bagetou a sýrem.