Hříbkové ragú
- demi glace 100 ml
Hříbkové ragú
- smetana 200 ml
- majoránka 15 g
- petrželová nať 30 g
- sůl
- pepř
- zakysaná smetana 100 g
- hřiby 400 g
- lišky 250 g
Postup přípravy
- Chorizo nádivka: Housku rozkrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce, opatrně promícháme a necháme nasáknout. Slaninu a klobásu nakrájíme nadrobno, bylinky nasekáme. Housku, slaninu a bylinky smícháme dohromady, osolíme a opepříme. Připravenou nádivku dáme do pekáče a zapečeme v troubě vyhřáté na 180°C 25 minut.
- Hříbkové ragú: Očištěnou šalotku nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme hříbky a orestujeme je dohněda. Pak osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a smetanou, přidáme najemno nasekanou majoránku i petrželovou nať a dusíme 15 minut, nakonec zjemníme zakysanou smetanou.