Mocha zmrzlina
- mléko 0.75 l
- smetana ke šlehání 3
- kondenzované mléko 1
Borůvková omáčka
- škrob 2 lžička
Mocha zmrzlina
- granka 80 g
- espresso 1
Postup přípravy
- Korpus: Nejprve si připravíme sušenkový základ: sušenky dáme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je válečkem nebo pomocí mixéru. Mezitím necháme změknout máslo, které potom smícháme s rozdrcenými sušenkami s vanilkovým extraktem a skořicí. Vezmeme formu a sušenkovou drtí ji naplníme a přitlačíme na dno a boky. Odložíme stranou.
- Náplň: Do větší mísy rozklepneme a vyšleháme pět vajec. V jiné misce rozetřeme Cottage, přidáme lučinu a postup opakujeme, dokud nebude směs hladká a jemně sametová. Přendáme do mísy s vejci, přidáme cukr, šťávu z jednoho citronu a nastrouhanou citronovou kůru. Vše promícháme dohladka a směs nalijeme do formy s korpusem. Pečeme hodinu v troubě vyhřáté na 180°C.
- Borůvková omáčka: Do menšího hrnce dáme vodu, cukr, citronovou šťávu, pomalu vaříme na středním plamen. Když začne směs houstnout, přidáme borůvky a jemně vmícháme. Pak vychladíme a nalijeme na cheesecake.
- Mocha zmrzlina: Ve velké míse smícháme všechny ingredience dohromady a vše nalijeme do zmrzlinovače. Zmrzlina je hotová za 45 minut.