Suroviny
- kuřecí maso 600 g
- cibule 2
- česnek 3 stroužky
- krájená rajčata 600 g
- římský kmín 2 ML
- kurkuma 4 ML
- koření garam másala 2 ML
- mletá skořice 2 špetky
- máslo 8 PL
- smetana ke šlehání 250 ml
- avokádo
- sezamová semínka
- jasmínová rýže
Naan
- hladká mouka 250 g
- cukr 4 ML
- sůl 2 ML
- olivový olej 4 ML
- podmáslí 150 ml
Postup přípravy
Butter chicken
- Nakrájené kuřecí maso osolíme, opepříme a okořeníme kurkumou. Maso necháme 15 minut odpočívat. Kousky masa poté na lžíci másla zprudka ze všech stran orestujeme. Maso vyndáme a dáme stranou.
- Do stejné pánve dáme dvě lžíce másla a na něm orestujeme česnek a cibuli. Poté přidáme koření – rozemletý římský kmín, garam masalu, skořici, pepř a kurkumu. Krátce zarestujeme, aby se koření nezačalo připalovat. Do pánve následně vylijeme rajčata a společně provaříme. Nakonec přidáme smetanu a orestované maso a vaříme 15 minut.
Naan
- Mezitím si připravíme ze surovin těsto na naan a necháme ho 10 minut odležet. Rýži dáme do rýžovaru a necháme vařit. Poté vyválíme velmi slabé placky a na kapce olivového oleje a velmi rozpálené pánvi je opečeme.
- Do omáčky přidáme lžíci másla a necháme na slabém ohni provařovat. Servírujeme s rýží, naanem a nakrájeným avokádem na vrchu. Ozdobíme sezamem.
Autor receptu: Ella Zimmermanová