Suroviny
- hovězí maso 1 kg
- česnek 5 ks
- sůl 2 ML
Postup přípravy
- Základem je římský salát, mrkev, kedlubna, červená cibule, okurka a jarní cibulka. Všechno je potřeba nakrájet na tenké nudličky asi v délce palce + jarní cibulku na kolečka. Arašídy opražíme nasucho a po vychladnutí rozdrtíme v hmoždíři. Uvaříme si skleněné nudle.
- Hovězí maso nakrájíme na nudličky. Na tohle množství masa jsme použili 7 lžic ústřicové omáčky, 1 lžíci rybí omáčky, 2 lžičky soli, 4 lžičky třtinového cukru a 3 utřené stroužky česneku. Vše spolu pořádně promícháme a necháme odležet. Mezitím si rozpálíme na ploché pánvi olej a vhodíme do ní maso. Poslední věc, kterou je potřeba jídlo doladit, je omáčka.
- V misce smícháme utřené dva stroužky česneku a trošku chilli, přidáme dvě lžíce rybí omáčky, lžíci třtinového cukru a tři lžíce vody. Vše přivedeme k varu a stáhneme. Pak přidáme šťávu asi z půlky limety a opět promícháme. Servírujeme s cibulkou, omáčkou a arašídy.