Head
- salát 1/4 ks
Na omáčku
- cukr 2,5 PL
- rybí omáčka 2,5 PL
Na maso
- slunečnicový olej 1 PL
Head
- mungo klíčky 1 ks
Head
- máta ks
Postup přípravy
- Rýžové nudle hodinu předem namočíme do studené vody. Můžeme je přelámat na kratší části. Maso je taktéž nutné alespoň hodinu před úpravou marinovat. Hovězí maso musí být nakrájené na velmi tenké plátky, lépe se s ním pracuje, pokud je částečně zmrzlé. Maso nakrájíme, opepříme a smícháme s rybí omáčkou a olejem, přidáme posekanou citronovou trávu a česnek. Promícháme a necháme marinovat. Arašídy nasucho opražíme a pak je podrtíme.
- Zálivku je nejlépe svařit. V kastrůlku na pár kapkách oleje restujeme česnek, jen krátce, aby nezhořkl, vlijeme vodu, rybí omáčku a ocet, osladíme a svaříme. Po odstavení přidáme posekanou chilli papričku. A necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme na velmi tenké nudličky mrkev s okurkou a salát na proužky. Sušenou cibuli opečeme na troše oleje dozlatova. Nudle dáme podle návodu uvařit do osolené vody s trochou oleje, stačí tak max. dvě minutky, slijeme a propláchneme studenou vodou.
- Maso restujeme zprudka na pánvi, plátky jsou tenké, stačí opravdu jen tak max. 2 minutky. A jdeme servírovat. Zálivku nalijeme do servírovacích mističek, každý si dá, kolik bude chtít. Dno větší misky poklademe ledovým salátem, na něj rozprostřeme nudle, pak maso, mungo klíčky, mrkev, okurku, bylinky a posypeme arašídy a osmaženou cibulkou. Přelijeme zálivkou a promícháme.