Omáčka
- kuřecí křídla 2 kg
Dochucení
Ostatní
Dochucení
- chilli 3
Omáčka
- rajče 3
Gyoza
- olej 10 g
Omáčka
- hlava krevet 200 g
Omáčka
- máslo 30 g
Gyoza
- rybí omáčka 6 g
- sojová omáčka 6 g
- ústřičná omáčka 10 g
- cukr 7 g
- těsto na gyozy 1 balení
Postup přípravy
- Vepřový bok (tučnější) nameleme, přidáme nasekané krevety najemno, na malé kostičky nasekanou šalotku, zázvor, citronovou trávu, shitake, hlívu, najemno nakrájenou jarní cibulku a koriandr. Přidáme ostatní koření a smícháme ve směs. Tu pak balíme do těsta na taštičky. Dáme do páry na 5–6 minut a pak na pánvi na oleji osmažíme z jedné strany do zlatova (2 minuty).
- Omáčka: opečeme si na 230 °C v troubě křídla a kostru slepice, přidáme vodu a vše kromě věcí na dochucení. Odstraníme nečistoty při vaření a vaříme na mírném ohni 2–3 hodiny. Půl hodiny před koncem vaření si orestujeme druhou část omáčky, tj. hlavy a schránky krevet na másle, na konci přidáme mirin. Restujeme, dokud nebudou hlavy červené. To vše přidáme do omáčky a sváříme půl hodiny. Potom přecedíme a dál sváříme do husté omáčky. Potom dochutíme ingrediencemi k dochucení.
- Opečeme si kailan na oleji s trochou rybí omáčky a zakápneme limetou.
- Servírujeme opečený kailan, pak taštičky, na to vyšlehanou omáčku a dozdobíme koriandrem.