Suroviny
- banán 5 ks
- zmrzlina
- šlehačka
- čokoládový toping
- máta
- skořice
- cukr krupice 200 g
- máslo
- mléko 250 ml
- smetana ke šlehání 500 ml
- vanilkový lusk 1
- žloutek 5 ks
- sůl
- vanilkový cukr 1 ML
- bílé víno
Postup přípravy
- Zmrzlina: Vanilkový lusk rozřízneme a seškrábneme veškerá semínka, v hrnci zahřejeme mléko, většinu cukru a špetku soli, přidáme vanilková semínka, včetně obou polovin vanilkového lusku. Těsně před bodem varu stáhneme z plotýnky, přiklopíme pokličkou a necháme chvilku louhovat. Do šlehací mísy dáme žloutky, přidáme 3 lžíce cukru a vyšleháme. Mléko opět zahřejeme a za neustálého šlehání přiléváme nachystanou směs. Pomalu vaříme, dokud směs nezhoustne. Do směsi přilijeme smetanu a necháme zchladnout. Poté přimícháme vanilkový cukr, necháme vychladnout a poté dáme do mrazáku.
- Banány: Oloupeme banány a rozkrojíme podélně na půlky, ty poté vložíme na pánev s rozehřátým máslem a zvolna je opečeme, podlijeme trochou bílého vína, posypeme skořicí, prohřejeme a podáváme na talíři se zmrzlinou, šlehačkou a celé trochu ozdobíme čokoládovým topingem.