Suroviny
- vepřová krkovice 4-6 plátků
- česnek
- cibule 2 větší
- máslo (na vymazání)
Marináda
- slunečnicový olej 3 PL
- sójová omáčka 3 PL
- ostrý kečup 8 ML
- med 2 ML
- sladká paprika 2 ML
- voda 50-70 ml
- sůl
- pepř
Postup
- Plátky masa naklepeme, po stranách nařízneme, aby se při pečení nezkroutily, a po obou stranách osolíme. Potřeme česnekem a dáme do předem vymazaného pekáčku. Na maso nasypeme drobně nakrájenou cibuli a vše zalijeme smíchanou marinádou.
- Přiklopíme poklicí a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme dle trouby max. 50–60 minut. Během pečení si připravíme tradičním způsobem rýži (každý dle potřeby a zkušeností). K jídlu přidáme salát kimchi.
Autor receptu: Jiří Basta
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!