Krém
- tvaroh 2
- lučina
- mascarpone
- krájené mandle
- med 4 PL
- želatina
- vanilkový cukr 2
- citrony
- maliny
Korpus
- máslové sušenky
- rostlinný tuk 200 g
Postup
- Máslové sušenky co nejjemněji nalámeme a dáme do sáčku. Ten zavážeme a pomocí válečku sušenky rozdrtíme. Rozpustíme máslo. Rozdrcené sušenky nasypeme do mísy a polijeme máslem. Rukou vytvoříme ze směsi sušenek a másla hmotu.
- Máme připravenou formu na dort s pečicím papírem. Směs v ní uhladíme, nejlépe za použití hladkého dna skleničky. Na sušenky nasypeme najemno nakrájené mandle. Sušenkovou směs dáme chladit do lednice. Stačí 2 až 3 hodiny. Začneme připravovat tvarohovou směs. Do mísy postupně přidáváme dva tvarohy, lučinu a mascarpone.
- To vše zalijeme medem (3–4 polévkové lžíce), posypeme 2 sáčky vanilkového cukru, pokapeme šťávou z citronu a nakonec nastrouháme citronovou šťávu. Vše zamícháme. Připravíme si želatinu, kterou potřebujeme, aby nám tento krém ztuhnul. Želatinu nalijeme do tvarohové směsi. Mícháme do hladka.
- V tomto momentu krém ochutnáme a jakkoliv si ho dle chuti případně dochutíme. Do krému vsypeme a vmícháme maliny. (Já mám radši, když nejsou celé.) Můžete je vmíchat i velice opatrně a budete mít tím pádem v cheesecaku celé kusy.
- Vyndáme z lednice sušenkovou směs a na ni do hladka rozetřeme krém s malinami. Takto hotový cheesecake dáme chladit do lednice.
Autor receptu: Natálie Kotková
Přehrajte si exkluzivně první díl nové rozpálené show Česko na grilu na prima+