Omáčka
- smetana 250 ml
- zelený pepř 2 PL
- zeleninový bujón 1/2
- voda 250 ml
- sůl
Postup
- Přichystáme si 5 plátků vepřové krkovičky, kterou si naložíme v cibuli, troše česneku, pepře a soli, a pomažeme je hořčicí.
- Necháme den až dva uležet, poté můžeme připravit na grilu (10 minut) nebo upéct v troubě (25 minut na 165 °C).
Brambory
- Brambory omyjeme, očistíme a dáme vařit na 10–15 minut, aby nebyly úplně doměkka.
- Poté slijeme vodu a osmažíme dozlatova.
Omáčka
- Do kastrůlku dáme 1/2 kostky zeleninového bujónu, 250 ml vody a 2 lžíce celého zeleného pepře. Pomalu přivedeme k varu a hned potom přilijeme 250 ml smetany.
- Necháme alespoň 30 minut velmi zvolna vařit, aby zelený pepř změkl. Když máme pepř „al dente“, omáčku dochutíme solí a můžeme přidat kapku citronové šťávy.
Autor receptu: Veronika Rigó
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!