Suroviny
- toust
- bylinkové máslo
- vejce 5
- ocet
- sůl
Holandská omáčka
- přepuštěné máslo 100 g
- žloutek 2
- bílé víno 70 ml
- sůl
- pepř
Postup
- Do hrnce dáme vodu, osolíme, přidáme ocet a přivedeme k varu.
- Pomoci lžíce vytvoříme vír, do kterého z hrníčku vlijeme rozklepnuté vejce a povaříme asi 4 minuty.
Holandská omáčka
- Žloutky dáme do skleněné misky, osolíme, opepříme, přilijeme víno a metlou zamícháme. Poté dáme misku nad hrnec, kde máme vodu, nesmí se vařit, a mícháme.
- Pomalu přidáváme přepuštěné máslo a mícháme do zhoustnutí omáčky.
Autor receptu: Bohumil Havel
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!
RECEPT: Vejce Benedikt podle Zdeňka Pohlreicha