Suroviny
Citronová poleva
Postup
- Plnotučný tvaroh rozmačkáme do nádobky takové velikosti, abychom v ní mohli tvaroh rozšlehat i s mlékem a vanilkovým cukrem. Mléko přidáváme postupně, abychom dostali konzistenci točené zmrzliny.
- Přidáme nanuk k ochucení tvarohu a můžeme nechat – nebo přidat čokoládu z nanuku. Opět rozmícháme a dáme chladit do lednice. Ovoce (může být i mražené) rozvaříme s máslem na pánvi nebo v kastrůlku a dochutíme vanilkovým cukrem a skořicí.
Citronová poleva
- Lžičku olivového oleje rozmícháme s vanilkovým cukrem a limetkovou šťávou. Té přidáváme jen tolik, aby konzistence polevy byla spíše jako horký karamel.
- Na našlehaný tvaroh přidáme ovoce, nakonec polijeme polevou.
Autor receptu: Pavel Sloup