Suroviny
- králičí stehno 4
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
- hladká mouka
- olivový olej
- česnek 10 stroužků
- rozmarýn 4 větvičky
- bílé víno 200 ml
- vývar 500 ml
- máslo 2 PL
- petrželka 1 hrst
Postup
- Králičí stehna osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce. Rozehřejeme olivový olej a orestujeme stehna. Přidáme česnek, rozmarýn a restujeme další minutu. Vlijeme víno a necháme ho částečně odvařit.
- Vlijeme vývar a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přikryjeme hrnec a necháme dusit zhruba 40 minut, dokud maso nezměkne. Vmícháme máslo do omáčky. Stejně tak petrželku. Podáváme s rýží.
Autor receptu: Aleš Výmola