Suroviny
- vepřové koleno 1
- bobkový list 3
- pepř 1 ML
- nové koření 9 kuliček
- česnek 5 stroužků
- majoránka 1 PL
- cibule
- voda
Postup
- Koleno dáme do hrnce a zalejeme vodou, aby bylo potopené. Přidáme bobkový list, nové koření, cibuli, pepř a špetku soli. Až je koleno měkké, vyjmeme z hrnce a nakrájíme na kousíčky.
- Zbylý vývar ještě půl hodiny redukujeme, přidáme česnek, dochutíme solí a majoránkou. Koleno nakrájíme na malé kousíčky, dáme do mísy a přiměřeně zalijeme redukovaným vývarem. Kousky masa nesmí ve vývaru plavat!
- Směsí naplníme krabici od mléka nebo džusu, necháme vychladnout a dáme na noc do lednice.
Autor receptu: Heřman Gazda
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!