Suroviny
- telecí ořech 250 g
- majonéza 2 PL
- kečup 2 ML
- dijonská hořčice 1 ML
- worcesterová omáčka 1/2 ML
- parmazán 50 g
- hladkolistá petržel
- cornichon 5 ks
- kapary v solném nálevu 20 ks
- šalotka 2
- lanýže (pasta z černého lanýže)
- tabasco
- sůl
- pepř
Postup
- Maso nameleme najemno a přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, petrželku, cornichons okurky, kapary a smícháme s dresinkem. Podáváme s nasucho opečeným chlebem, lanýžovou majonézou, trhaným salátkem ochuceným vinným octem a olejem a nastrouhaným parmezánem.
- Lanýžová majonéza na ozdobu vedle na talíři (2 lžíce majonézy, 1 lžíce pasty z černého lanýže, sůl, pepř).
Na dresink
- V misce smícháme 2 lžíce majonézy, 2 lžičky kečupu, 1 lžičku dijonské hořčice, ½ lžičky worcesteru.
- Přidáme pár kapek tabasca, sůl, pepř dle chuti.
Autor receptu: Ondřej Volek