Suroviny
- bílek 2
- cukr krupice 100 g
- citronová šťáva 2 PL
- bramborový škrob 1 PL
- smetana ke šlehání 100 ml
- mascarpone 125 g
- maracuja
- jahody
- maliny
- mango
- máta
- sůl špetka
Postup
Zapneme troubu na 150 °C, začneme šlehat bílky, po cca 3 minutách přidáme třetinu cukru, opět šleháme. Přidáme další třetinu cukru šleháme, na závěr dosypeme cukr a šleháme.
Dále přidáme lžíci škrobu a zamícháme. Přidáme 2 lžíce citrónové šťávy a špetku soli, mícháme už jen na malé otáčky. Dáme do pytlíku a tvarujeme na plech. Hned jak dáme do trouby, snižujeme na 120 °C. Pečeme 30 minut, poté vypneme troubu a necháme je tam sušit.
Mezitím připravíme krém. Vyšleháme šlehačku a poté přimícháme mascarpone. Zdobíme na vychladnuté těsto podobnou metodou. Na závěr přidáme lžičku rozmixovaného ovoce a na vrch dáme kus ovoce, mátu a posypeme cukrem moučkou.
Autorka receptu: Denisa Hýbelová