Suroviny
- hovězí maso
- nakládaný pepř
- tymián
- olej
Okurkový salát
- salátová okurka 3
- smetana
- česnek 4 stroužky
- provensálské koření
- sůl
- pepř
Postup
- Hovězí maso nakrájíme, osolíme a opepříme.
- Do mísy dáme nakládaný pepř, tymián a olej. Maso poté zprudka opečeme ze všech stran.
Pepřová omáčka
- Na másle opečeme cibuli, přidáme víno, nakládaný pepř, normální pepř a smetanu.
- Necháme povařit do zhoustnutí.
Okurkový salát
- Nakrájíme okurky, osolíme a necháme odstát.
- Poté slijeme přebytečnou šťávu, přidáme smetanu, kopr, osolíme a opepříme.
Gratinované brambory
- Brambory si nakrájíme a povaříme ve smetaně.
- Poté osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, provensálské bylinky a upečeme do zlatova.
Autor receptu: Jakub Korbel