Suroviny
- vepřová krkovice 1 kg
- anglická slanina 200 g
- kečup 4 PL
- plnotučná hořčice 4 PL
- mletá paprika 1 PL
- olej 6 PL
- brambory 1 kg
- jarní cibulka
- plnotučné mléko 100 ml
- máslo
- sůl
Postup
- Cibuli nakrájíme na plátky a dáme do nádoby. Přidáme olej, kečup, hořčici, mletou papriku, sůl a promícháme. Krkovici nakrájíme na plátky a osolíme. Na dno pečicí nádoby dáme asi polovinu připravené cibulové směsi, pak vrstvu plátků masa, vrstvu anglické slaniny a vrstvu se zbylou cibulovou směsí.
- Na závěr poklademe zbytek anglické slaniny, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 2 hodiny doměkka.
- Uvařené brambory jemně rozmačkáme, přidáme teplé mléko, nadrobno nakrájenou jarní cibulku a zamícháme.
Autor receptu: Dagmar Matušková