Suroviny
- vejce 3
- mascarpone 500 g
- cukr krupice 2 PL
- cukr (s mandlovou příchutí) 1 sáček
- cukrářské piškoty
- ovoce
- sůl
- likér
Postup
- Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s veškerým cukrem do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně a velmi jemně rozšleháme mascarpone.
- Nakonec do krému lžící vmícháme bílkový sníh. Na dno mísy dáme cukrářské piškoty a trochu je pokapeme polovinou likéru. Na piškoty rozetřeme polovinu připraveného krému a na něj polovinu ovoce.
- Na ovoce znovu rozložíme piškoty, pokapeme likérem, znovu přidáme krém a zbytek ovoce. Hotové tiramisu dáme alespoň na 3 hodiny do lednice, aby piškoty změkly.
Autor receptu: Kristýna Drábková