Suroviny
- vanilkový pudink 2
- plnotučné mléko 1 l
- ovoce (borůvky, maliny, jahody… dle chuti)
- mascarpone
- smetana ke šlehání
- selský jogurt
- hořká čokoláda
- cukr
Postup
- Dva sáčky vanilkového pudinku rozmícháme s trochou mléka přelitého např. do misky nebo do hrnce, poté dáme vařit zbylé mléko. Mezitím si můžeme ušlehat šlehačku ze smetany. Poté smícháme mascarpone se smetanovým jogurtem a zamícháme jej do šlehačky, uložíme do lednice a necháme odpočívat.
- Když se nám značne vařit mléko, nalijeme pudink do mléka a za stálého míchání počkáme do zhoustnutí. Důležité je stále míchat, jinak by vznikly hrudky. Po zhoustnutí pudink odstavíme mimo plotýnku, chviličku ještě mícháme a máme hotovo.
- Pudink dosladíme dle chuti a přeléváme do misek. Necháme vychladnout a ztuhnout a na vrch potíráme mascarpone se šlehačkou. Nahoru dáme ovoce a nastrouháme hořkou čokoládu.
Autor receptu: Jaroslav Kulich
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!