Suroviny
- kefír 1 sklenice
- vejce 4
- cukr špetka
- sůl špetka
- hladká mouka 1 hrnek
- kypřicí prášek do pečiva
- uzený losos
- slunečnicový olej
Postup
- Vejce rozbijeme do nádoby. Přidáme sklenici kefíru pokojové teploty, dále přidáme špetku soli a cukru. Metličkou rozmixujeme.
- Přidáme hrnek hladké mouky a kypřicí prášek. Na pánev dáme slunečnicový olej, počkáme, až se nahřeje, a velkou lžící nalijeme těsto na pánev. Osmažíme lívance z obou stran.
Koprová omáčka
- Kopr nakrájíme nadrobno, přidáme do smetany, přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibulku, dochutíme soli a pepřem.
- Lívance podáváme s koprovou omáčkou a uzeným lososem.
Autor receptu: Timofej Kožuchov
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!