Suroviny
- listové těsto 1 balení
- jablka 500 g
- sultánky 100 g
- vanilkový cukr 100 g
- skořice 2 PL
- vejce 1
Postup
- Předehřejeme troubu na 200 °C. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. V míse smícháme jablka, rozinky, vanilkový cukr a skořici. Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát. Na prostředek plátu rozprostřeme směs jablek a rozinek.
- Necháme zhruba 4 cm okraje prázdné. Štrúdl opatrně zavineme, okraje potřeme trochou vody a přitiskneme k sobě. Štrúdl potřeme rozšlehaným vaječným bílkem. Vložíme štrúdl na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut, dokud nezezlátne.
Autor receptu: Aleš Výmola