Suroviny
- parmská šunka 20 plátků
- gorgonzola 200-300 g
- med 1 a 1/2 ML
- vlašské ořechy 100 g
- hruška 1
- listový salát
- cherry rajčata 15 ks
- olivový olej
- balsamico
- pepř
Postup
- Dva plátky šunky přeložíme přes sebe do kříže. Doprostřed naskládáme kousky hrušky nakrájené na malé kostičky, 2–3 dkg gorgonzoly, půlku nahrubo nakrájeného vlašského ořechu a cca 1/4 lžičku medu.
- Šunku zabalíme tak, aby vznikl balíček, a dáme do trouby předehřáté na 180 °C na 10 minut. Míchaný listový salát dle chuti zakápneme olivovým olejem a balsamicem, lehce opepříme a přidáme 10 cherry rajčat rozkrojených na půl. Pečlivě promícháme a můžeme podávat.
Autor receptu: Jakub Biolek