Karlovarský knedlík
Postup
Karlovarský knedlík
- Den předem nakrájíme toastový chléb, bulky nebo rohlíky na malé kousky a necháme je proschnout. Poté je osolíme, lehce zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Mezitím rozpustíme máslo.
- Do směsi přidáme žloutek a bílek (můžeme je vyšlehat zvlášť), přilijeme rozpuštěné máslo, osolíme, lehce opepříme a promícháme. Nakonec přidáme nasekanou petržel a necháme chvíli odstát.
- Směs zabalíme do potravinářské fólie a vytvarujeme menší válečky. Vkládáme je do vroucí vody a vaříme přibližně 25 minut. Po vyjmutí z vody necháme knedlíky chvíli odpočinout, lehce je propíchneme, aby vyšla pára, a můžeme servírovat.
Kachna
- Kachnu naporcujeme na dvě poloviny, osolíme, okmínujeme a položíme na vymazaný plech.
- Podlijeme vodou, přikryjeme pečicím papírem a alobalem a pečeme přibližně dvě hodiny. Poté alobal odstraníme a dopečeme kachnu odkrytou, aby získala křupavou kůrku.
Autor receptu: Marie Fasorová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!