Suroviny
- kachní játra 500 g
- kachní sádlo 500 g
- cibule 2
- česnek 5 stroužků
- smetana 100 ml
- víno 100 ml
- tymián 2 ML
- sádlo 3 PL
- sůl
- pepř
Postup
Sádlo nakrájíme na kostky, podlijeme vodou a dusíme cca 20 minut. Přidáme nasekanou cibuli a česnek a vaříme dalších cca 15 minut, cibule nesmí zhnědnout. Přidáme játra, sůl, pepř a tymián, dusíme, dokud játra nejsou měkká.
Přidáme víno a krátce povaříme. Nakonec rozmixujeme. Na dno sklenic nasypeme nasekané pistácie, brusinky nebo dýňová a konopná semínka. Fantazii se v podstatě meze nekladou.
Zalijeme rozmixovanou paštikou a navrch zalijeme rozpuštěným sádlem nebo kokosovým olejem. Zatáhnuté skleničky cca na pět minut otočíme dnem vzhůru. Pak už jen necháme ztuhnout.
Autor receptu: Jaroslav Moravec